Mutatkozz be!

Ismerd meg a többieket!
(Láthatóság: mindenki)
bagszi
Elnökség
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2010. december 14., kedd 11:17
Tartózkodási hely: Budapest X. ker
Kapcsolat:

Mutatkozz be!

Olvasatlan hozzászólás Szerző: bagszi »

Mivel mindannyian(legalábbis gondolom a többség aki regisztrál) egy társaság tagjai vagyunk, nem volna rossz ha ismernénk is jobban egymást. Ezért ha van kedvetek akkor itt írhattok magatokról pár sort, hogy a többi tag is megismerhessen titeket.
Kezdem én.:D

Az eredeti nevem Lukács Borbála, de interneten főleg bagszi néven vagyok ismeretes. 1998-2000 óta vagyok animerajongó(Dragonball, Candy Candy, Sailor Moon és Pokémon aranykora óta) a legnagyobb hatással a Pokémon volt rám. A mai napig Pokémon rajongó vagyok és 2000 óta üzemeltetek egy rajongói oldalt is a témában. Szeretem a videójátékokat, többnyire Nintendo Wii-n, GBA-n és DS-en(DS-ből 3 is van otthon) játszok illetve PC-n néha(WoW).  Rengeteg féle animét megnéztem(már több mint 200) de nem írom le mik a kedvenceim mert túl hosszú lenne a lista.x) Szeretek írni, rajzolni, vagy fordítani(feliratot, mangát akármit) van hozzá némi tehetségem ám ezeket a hobbijaimat kicsit hanyagolom mostanság. Rengeteget gépezek, rendszergazdának tanulok Budapesten(több kevesebb sikerrel). Viszonylag jól értek/beszélek angolul, japánul meg annyit tudok ami az animékből rámragadt.xD
Több weboldalon, fórum és online játékban vagyok admin vagy moderátor is.
A magyar anime társaságba 2007-ben jelentkeztem és 2008 tavasza óta aktívan járok közgyűlésekre és vagyok segítő különböző MAT-os rendezvényeken(Animecon, Képregényfeszt, vagy éppen ahová hívnakX) )
Szívesen segítek másoknak, úgyhogy ha valamiben segítség kell hozzám nyugodtan jöhettek. ^^
Yoroshiku onegaishimasu! *meghajol*
Avatar
Frufru McCoy
MAT tag
Hozzászólások: 41
Csatlakozott: 2010. december 15., szerda 20:03
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Mutatkozz be!

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Frufru McCoy »

Másodikként bemutatkozhatok én?

Nevem Máté Julianna Magdolna, nincs online becenevem. Nyíregyháza mellett lakom, de legtöbb időmet Debrecenben töltöm. Nem vagyok igazi belevaló anime rajongó, inkább csak mosolygós külső szemlélő. Az érdeklődésemet a japán rajzfilmek iránt kb. 13 éve a Dragon Ball, majd a Pálya Ördögei keltette fel. Volt idő, mikor szerettem animét nézni, de nem túl sokat láttam közülük. A kedvencem az Excel Saga.
Régebben sokat rajzoltam, de még többet kellett volna, mert egyelőre nincs saját stílusom. Legesleginkább cosplayelni szerettem, sajnos most ezt szüneteltetnem kell. Van Nintendo GBA-m és DS-em, gyűjtöm a Zelda játékokat, de jelenleg a kedvencem a Professor Layton sorozat.
Valaha tanítottak nekem japánt, de határozottan semmit sem tanultam. Tudok pici latin, icipici görög... A német tudásom sajna napról napra érezhetően rozsdásodik, az angolomra viszont egyre büszkébb vagyok. Orvosi szakfordítónak tanulok, közben fogszakorvos rezidens vagyok.
2008 óta vagyok MAT tag. A Eddig eléggé passzív voltam, kizárólag a közgyűléseken adtam magamról életjelet. Ezen igyekszem majd változtatni.

Minden egyes napotok legyen egyre szebb és jobb!
Avatar
Yuriko-chan
P.A.F. tag
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2010. december 13., hétfő 17:33
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Mutatkozz be!

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Yuriko-chan »

Sziasztok!
A valódi nevem Judit, 1987-ben születtem Pécsen, és itt is tanulok a PTE ÁOK gyógyszerész szakán (Frufrunak küldök egy pacsit, pont most tettem le a nyelvvizsgát angol orvosi szaknyelvből :D). Az animéket én is a Sailor Moon által ismertem meg (nagy rajongó voltam, örök kedvencem marad). A Sailor Moon újság megszűnése után 2 évig passzivitásra kényszerültem, de a lelkesedés nem múlt el, és amikor 2003 februárjában bekötötték hozzánk a betárcsázós internetet, mindent összegyűjtöttem a kedvencemről, amit csak a letöltési sebesség megengedett (az akkori viszonyokat jól mutatja, hogy egy későbbi archiváláskor a teljes, 3 év alatt összeszedett gyűjtemény ráfért egy CD-re). Aztán 2006 legelején ADSL-re váltottunk, és onnantól kezdve beszippantott ez a világ. A "legotakubb" kb. 2008-ban voltam, azóta egyre kevesebbet animézek (egyrészt mert a szabadidőmből többet szánok más dolgokra is, másrészt kialakult az ízlésem, és már nagyon megválogatom, hogy mit nézek), de természetesen még érdekel a műfaj. Az első conom a 2006-os őszi volt. Kétszer öltöztem be komolyabban (de ugyanabba a ruhába), 2007 őszén versenyen kívül, egy év múlva pedig egy csapat tagjaként Sailor V voltam. Jelmezt készíteni nem tudok, az álmomat gyakorlatilag a varrónő teljesítette be, és miután a fellépés megtörtént, nem rontottam tovább a levegőt a cosplayesek között, csak kívülről csodálom őket. A többi versenyre sem szoktam nevezni, conokra a már említett cp-seken kívül a vásárlási lehetőség és a hangulat miatt járok (bár az utóbbi két évben megritkultak a látogatásaim). Inkább szervezkedéssel foglalkozom, a Pécsi Anime Fanclubnak alapító tagja vagyok, és a 2010-es nyári con munkálataiból is alaposan kivettem a részem (a március 14-i közgyűlésen láthattatok is, amikor a pályázatunkat prezentáltuk - kizárásos alapon én voltam a nőnemű egyed XD). A MAT-nak nem vagyok tagja, de érdekel az egyesület élete. Elég sok fórumon regisztrálva voltam/vagyok, bár ezek közül néhány már megszűnt/kihalt. Jelenleg kb. 3 helyen fórumozok aktívan (ezt leszámítva), de a Facebook mostanában nagyon átvette a hatalmat. És azt hiszem, ennyi elég is belőlem, megyek, felteszem a kérdést, amiért jöttem, csak gondoltam előtte illene bemutatkozni. XD
Kinoko
Érdeklődő
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2011. január 16., vasárnap 22:34
Tartózkodási hely: London

Re:Mutatkozz be!

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Kinoko »

Kinoko vagyok, szerintem többség ismer, ezért nem  eresztem bőlére. Newra küldött köremailt, ezért regisztráltam. Londonban lakok, és mivel idén nem lesz igazi (tudjátok, oridzsinál, pirospöttyös, matos) con, ezért lehet, hogy 2011-ben nem is látogatok haza. ¯\(°_o)/¯

Ps: mindjárt felhegesztek egy árnyéklányos avatart is.
Avatar
Eiji
Érdeklődő
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2011. január 15., szombat 19:43

Re:Mutatkozz be!

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Eiji »

5... Lecsúsztama dobogóról, de ez van. ^^

A polgári nevemet nem árulom el azon egyszerű oknál fogva, mert UTÁLOM! Bár ez inkább a keresztnevemre vonatkozik. Akik ismernek azok rendszerint Eiji-nek ismernek és ez jól is van így. Ezt a nevet én választottam és szeretem.

Jelenleg esti szakon alkalmazott grafikusnak tanulok, mellette edzésekre járok (MMA - ketrecharc és Aikido, de itt csak heti 1szer tudok menni, mikor is földharcolunk).

Animekkel már nem igazán foglalkozok, a legutóbbi nagy nézésem az a Bleach volt, de az is ellaposodott és meguntam, így otthagytam. A heti anime adagomat az Animaxon szoktam doktorálni, amikor épp nem hullán esek haza, de akkor is csak gép mellé kapcsolom be. Az animes korszakomat az RTL Klub kölyök klub műsorának köszönhetem, ott szinte mindent néztem, amit adtak. Lili a virágangyal, Candy Candy, A pálya ördögei, sailor Moon, DragonBall, kimba a fehéroroszlán... A TV2n még a Mila a szupersztárt is néztem. ^^ Mellesleg A pálya ördögei előbb volt, mint a DragonBall. Az elmúlt két évben inkább doramakat nézek, mint animeket azon egyszerű oknál fogva, hogy áttértem az animes karakterek szeretetéből az idolok szeretetébe, amit a KAT-TUN nevű együttesnek köszönhetek - ott is Ueda Tatsuya a kedvencem, aki mellesleg évek óta boxol. Cosplayelni szeretek és szoktam, bár egyre kevesebbet, mert az edzésekre sok pénz megy el abból, amit cpre költhetnék, de jelenlegi terveim között 4 ruha szerepel és utána abbahagynám, de ez még nagyon változhat.

Conokra járás... Nagyjából azóta mióta connak hívják, első rendezvényem 2004 őszén volt akkor még Japán napnak hívták és még emlékszek a 400-600 Ft-os belépőre, akkor még csak 1 terem volt mégis mindenki jól érezte magát egész nap és árusok sem voltak. Pár év alatt, hogy megváltozott a világ, mi? 2007 Sakuraconja óta vagyok lelkes segítő, főleg a MAT pultnál és a pakolásoknál. A 2007es évben érezzségiztem, úgyhogy azok közé tartoztam, akiknek pénteken ballagásuk volt, szombat-vasárnap kint voltak animeconon és hétfőn 8ra mentek magyarból érettségizni. ^^ ;D
asiandream
Érdeklődő
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2011. január 22., szombat 20:14

Re:Mutatkozz be!

Olvasatlan hozzászólás Szerző: asiandream »

Akárcsak Kinoko, én is Newra által kapott e-mail miatt regisztráltam. :) (Régebben küldte, de egy ideig nélkülöznöm kellett az internetet és további csodáit).

Nos, keresztneven Andrea, de nem szeretem, így mindenkit megkérek, hogy vagy szimplán Andi vagy Hachi-channak hívjon. 4-5 éves koromba ragadott magával az anime világa, méghozzá a Sailor Moon - persze akkor azt sem tudtam, hogy anime lenne. Ez a lelkesedés az SM végével alábbhagyott, majd eltűnt egy jó időre. Egy kedves ismerősöm 2004 nyarán áthívott magukhoz, és anime-maratont tartottunk, és akkor megint lelkes rajongója lettem ennek a világnak. Első conom 2008 tavaszán volt, amit nagyon élveztem, és a következőn már segítőként vettem részt. :) Sajnos azóta nem sikerült eljutnom több conra egyéb körülmények végett, de akkor ez idén sem fog megtörni.
Manapság inkább csak doramák nézek, de minden mennyiségben. :) Jöhet japán, koreai és tajvani is.

Tavaly sikerült kijutnom a felkelő nap országába, amit idén is meg szeretnék tenni.^^ Angolul és japánul is beszélek, az előbbit nagyon jól, az utóbbit kevésbé jól (társalgás, útbaigazítás, segítségkérés), de van még mit tanulnom.

Nos, rövid voltam.. :D
Avatar
scorchio
V.A.K. tag
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2011. február 20., vasárnap 23:37
Tartózkodási hely: Vác
Kapcsolat:

Re:Mutatkozz be!

Olvasatlan hozzászólás Szerző: scorchio »

Sziasztok :)

Adamek Zoli vagyok és online a scorchio nevet szoktam használni. Én főképp a partnerklubbokkal kapcsolatos ügyek miatt érkeztem, mivel a Váci Anime Klub képviseletében, annak jelenlegi vezetőjeként vagyok itt. Egyelőre még nem vagyok MAT tag, de ha beindulnak a dolgok, akkor... :D

Kb. három éve foglalkozom animékkel, mangákkal összességében. Nem én leszek az, aki a legtöbb dolgott látta/vágja ilyen témákban, de nagyon sok minden érdekel és igyekszem nyitott lenni, amennyire csak lehet :) Szeretem a komolyabb, elgondolkodtató témákat, nem szeretek kedvenceket írni, de például a Clannad, a Toradora, a Casshern SINS, a D.Gray-man stb. mind-mind meg tudott fogni valamivel. Bagszi említette a DS-t, én is már alig várom, hogy mikor tehetem rá a kezem egy 3DS-re :D (Kedvencek: TWEWY, Shin Megami Tensei cuccok...)

A Váci Anime Klubba 2007 ősze óta járok és most már mondhatom, hogy jóideje az én irányításom alatt fut (jó és kevésbé jó időszakok alatt egyaránt). Szeretném elérni azt, hogy ez a klub a lehető legjobban tudjon működni és ehhez nem vagyok rest minden segítséget igénybe venni, amit csak lehet :) Mindemellett szeretném megtanulni, hogy hogyan is kéne ezt normálisan csinálni, mert valljuk be, hogy már ez sem egy egyszerű feladat.

Civilben programozok (most főképp webfejlesztéssel foglalkozom), ezen - és az animeklubon - kívül pedig mindenféle kockulással és zenei témákkal szoktam foglalkozni, annak idején elég sokat foglalkoztam zeneszoftverekkel is.

Remélem nem lett túl hosszú ;))
Adamek Zoli azaz Scor | Váci Anime Klub | http://vacianimeklub.hu
Avatar
ARGON
Érdeklődő
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:24
Tartózkodási hely: Kisvárda

Re:Mutatkozz be!

Olvasatlan hozzászólás Szerző: ARGON »

Ragány Gábor vagyok, a Szabolcsi animések összeszedője, és szabolcsi animés szövetség alapítója, amit nemsokára átnevezünk. A II. Rákóczi Ferenc szakközép iskolán (másnéven ipari) tanulok informatikát második éve, és Kisvárdán lakok.Kedvenc animéim a Bleach, Death Note, Naruto, Hellsing, Lovely Complex és még sokminden, de majdnem minden animét megnézek. Conon még nem voltam, de nagyon szeretnék elmenni lehetőleg egy nyárira.
Place
MAT tag
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2010. december 27., hétfő 8:32

Re:Mutatkozz be!

Olvasatlan hozzászólás Szerző: Place »

Place vagyok.
a jó munkához idő kell... az idő pénz... pénz beszél, kutya ugat... kutyából nem lesz szalonna... tehát jó munkához szalonna kell...
bagszi
Elnökség
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2010. december 14., kedd 11:17
Tartózkodási hely: Budapest X. ker
Kapcsolat:

Re:Mutatkozz be!

Olvasatlan hozzászólás Szerző: bagszi »

Túl sok infó.:D
Avatar
scorchio
V.A.K. tag
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2011. február 20., vasárnap 23:37
Tartózkodási hely: Vác
Kapcsolat:

Re:Mutatkozz be!

Olvasatlan hozzászólás Szerző: scorchio »

Na, még egy keveset rólad... légysziiiii... xD
Adamek Zoli azaz Scor | Váci Anime Klub | http://vacianimeklub.hu
Avatar
afrien
MAT tag
Hozzászólások: 58
Csatlakozott: 2012. május 28., hétfő 12:02
Tartózkodási hely: Bp
Kapcsolat:

Re:Mutatkozz be!

Olvasatlan hozzászólás Szerző: afrien »

Hohó, de rég nem írt ide senki!
Hirtelen nem is tudom hol kéne kezdenem a bemutatkozást. Mondjuk a nevemmel, szóval Regina vagyok, és igazi felfedező-típus. Ez az egész MAT-dolog is úgy indult. ;) Kishúgom ugyanis már többször járt AnimeCon-on mint segítő, rendszeres vendége volt a westendben tartott meet-eknek, és hirtelen meg akartam tudni, miért is olyan jó ez az animés-mangás bandázás, hát elmentem vele a 2010-es őszi Con-ra. Aztán tavaly év elején meetre is elkezdtem bemászkálni, aztán jött a segítősdi, és már azon is kaptam magam, hogy nem csak az origamira szoktam rá, de úgy általában az egész japánnapos őrületre. Ráadásul azóta megnéztem pár animét is, hogy nem csak a Sailor Moon-ra korlátozódjon a műveltségem, és hááát, ezen az úton is sikerült elindulni. ;) Na jó, asszem ennyi elég is belőlem. ;)
"A logika eljuttat A pontból B pontba. A képzelet segítségével pedig eljuthatsz bárhová."
bagszi
Elnökség
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2010. december 14., kedd 11:17
Tartózkodási hely: Budapest X. ker
Kapcsolat:

Re:Mutatkozz be!

Olvasatlan hozzászólás Szerző: bagszi »

Gratulálok, hogy sikeresen elkaptad az anime-kórt:D örülünk neki, hogy köztünk vagy.:) isten hozott.
Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 30 vendég